29
May
2016

Proba de machiaj pentru mirese

 Scriu acest articol pentru viitoarele mirese, care urmeaza sa isi faca proba pentru machiajul de nunta, pentru a le ajuta sa transforme aceasta experienta intr-una cat mai eficienta. In cazul in care aveti doar programarea facuta pentru machiajul din ziua cea mare, va sfatuiesc sa faceti neaparat si o proba inainte. Nu merita sa mai adaugati la lista de ingrijorari pentru ziua cea mare.

Machiajul mireselor este unul deosebit din multe puncte de vedere, unul dintre acestea ar fi asteptarile pe care le are mireasa de la acesta. Toate ne-am dorit sau ne dorim sa aratam cat mai bine in ziua nuntii, si daca apelati la un make-up artist sa va faca machiajul si proba pentru acesta, sunt cateva lucruri bine de stiut sau pe care eu le-am gasit destul de importante.

  • Daca este posibil, programati proba pentru machiaj cu cateva saptamani inainte de nunta. Daca va programati doar cu o saptamana inainte si nu veti fi multumite, mari sanse sa gasiti pe altcineva nu prea sunt. Daca faceti proba cu foarte mult timp inainte de nunta, exista sansele ca make-up artistul sa uite cum v-a machiat (daca nu isi noteaza).

  • Proba e bine sa nu fie facuta seara, ci pe timp de zi, pentru a avea cat mai multa lumina naturala. De obicei, sedinele foto din ziua nuntii se fac la lumina naturala.La proba, oricat de mare este tentatia sa mergeti cu cea mai buna prietena, cu mama, cu sora, mie mi se pare vital sa mergeti singure. Decizia in ceea ce priveste machiajul, pana la urma, va apartine. Comunicarea cu make-up artistul va fi mai eficienta, pentru ca atentia acestuia va fi indreptata numai asupra voastra.

  • Daca rochia de mireasa este alba, atunci si la proba este bine sa purtati alb, mai ales daca in general nu purtati aceasta culoare. De cele mai multe ori, albul cere mai mult machiaj sau cel putin mai intens.

  • Daca aveti de gand sa va bronzati, atunci si la proba ar fi ideal sa aveti aceeasi nuanta la piele ca si in ziua nuntii, indiferent ca este un bronz de la soare sau cu autobronzant. Nu exagerati prea mult cu bronzul, pentru ca eu am vazut niste poze destul de haioase pe tema asta :))

  • Foarte important mi se pare sa aduceti poze cu look-uri care va plac. Nu va bazati pe: vreau sa arat cat mai bine sau vreau sa am un machiaj cat mai natural sau cat mai fresh, ca si indicatii pentru make-up artist, pentru ca aceste lucruri inseamna viziuni destul de diferite, de la persoana la persoana. Daca exista lucruri care stiti sigur ca nu va prind sau nu va plac, spuneti din start. De ex.: nu vreau sub nici o forma tus sau ruj roz sau rosu.

  • Daca nu stiti inca ce vreti si a sosit ziua probei si va doriti sa va consultati si cu make-up artistul, nu va lasati coplesite de viziunea acestuia in totalitate, numai daca nu aveti nimic de obiectat. Proba se face impreuna si e locul ideal pentru obiectii, care defapt sunt un bun feedback pentru cel sau cea care va machiaza.

  • La finalul probei, daca sunteti perfect multumite, demachiati-va! Nu mergeti cu machiajul de nunta acasa, mai ales daca nu aveti parul coafat si rochia de mireasa pe voi (ceea ce nu cred ca este cazul). Barbatii pot sa faca unele dintre cele mai bizare ,,complimente”, mai ales daca suntem imbracate in blugi si tricou si cu un machiaj mai intens sau mai diferit decat de obicei. E mai greu sa aiba viziunea finala cu parul coafat, machiajul si rochia, dar in ziua nuntii eu nu am vazut mire care sa nu isi admire mireasa.

    Sper sa va fie de ajutor aceste sfaturi ale mele. Daca considerati ca am omis ceva important pe acest subiect, va rog sa lasati un comentariu cu ceea ce aveti de adaugat. Un subiect, pe care nu l-am atins aici, este pregatirea tenului pentru astfel de evenimente, dar ma gandesc sa fac un articol sau un video pe tema asta, fiind mai mult de discutat.

 

Leave a Reply